Land Rover komt met nieuwe Road Rover modellijn

Vergroot foto
Door: BV 29-09-2017

Jaguar Land-Rover heeft de wind in de zeilen. Het bedrijf, of op z’n minst moederbedrijf Tata, zit op een flinke berg cash. Die wordt geïnjecteerd om de toekomst van het bedrijf te verzekeren. De Britten schuimen de markt af op zoek naar een premium automerk om te kopen, maar ze blijven zelf evenmin bij de pakken zitten. Land Rover zal uiterlijk tegen 2020 een nieuwe modellijn introduceren. Het bedrijf wil afstappen van de typische terreinwagen. Dat is al meteen duidelijk aan de naam die naar voren geschoven wordt.

Road Rover

Ja, Land Rovers die louter voor het asfalt gebouwd zijn. Je mag er echter van uitgaan dat het eerder over crossovers gaat dan om zuivere sedans (zoals de Jaguar XE-met-Range-Rover-Velar snoet die bij dit artikel staat dankzij de photoshop-kunsten van Kleber Silva). De benaming is immers uit de jaren vijftig geplukt. Rover gebruikte de naam toen voor een experimenteel model dat tussen z’n conventionele auto’s en de Land Rover (toen nog slechts één model) moest passen.

Elektrische crossover

De Britse pers meent te weten dat het eerste lid van de Road Rover familie een elektrische crossover wordt, waarvan het interieur moet kunnen wedijveren met dat van de Mercedes S-Klasse. Het ontbreekt ze daar in Engeland dus geenszins aan ambitie. Er worden zelfs al prestaties geopperd. Een autonomie van 300km en een sprinttijd van minder dan 5 tellen.

Geef commentaar
comments by Disqus