Auto van het Jaar 2018: dit zijn de kanshebbers

Elk jaar buigen 60 leden van een professionele jury zich over zowat elke nieuwe auto die op de markt komt. Dit jaar werden daaruit 37 kandidaten doorverwezen naar een eerste ronde. Daaruit werden nu weerom 7 auto’s geselecteerd. De kanshebbers voor de prijs van de Car of the Year (COTY). De winnaar wordt in maart bekendgemaakt, bij de opening van het Autosalon van Genève.

Volvo XC40

Volvo’s kleinste SUV tot op heden. Ook al bovenop een nieuw platform dat samen met de Chinese bazen van Geely werd ontwikkeld. De XC40 wordt in ons land gebouwd.

Lees meer 1

Kia Stinger

Kia op z’n meest ambitieus. Deze sexy Koreaan wil een deel van de koek die wordt verdeeld tussen de BMW 4 Serie Gran Coupé en de Audi A5 Sportback.

Lees meer 2

Seat Ibiza

Het kon net zo goed de nieuwe VW Polo zijn, want technisch identiek. Maar de Ibiza was de eerste om het MQB A0-platform in gebruik te nemen. Het zal zeker niet de laatste zijn.

Lees meer 3

Alfa Romeo Stelvio

De Stelvio ging in première in 2016 en is de eerste SUV van het Italiaanse merk. Vooral z’n 2,9l V6 turbomotor met 505pk en 600Nm gooit grote ogen. Daar heeft Ferrari wat in de pap te brokken gehad.

Lees meer 4

Citroën C3 Aircross

Het hoeft niet allemaal elitair te zijn. De nieuwe Citroën C3 Aircross pakt uit met een origineel uiterlijk en heeft vernuftige nieuwe dempers voor een ongeëvenaard comfort

Lees meer 5

BMW 5-Serie

De nieuwe Fünfer kreeg kritiek te slikken op z’n rijeigenschappen van de doorwinterde BMW-rijders, maar hij is ook groter, lichter en efficiënter dan voorheen.

Lees meer 6

Audi A8

Audi’s nieuwe topmodel staat ook de lijst. Generatie 4 van de A8. Helemaal nieuw, binnen en buiten en met meer autonome rijfuncties dan ooit tevoren.

Lees meer 7
Geef commentaar
comments by Disqus