Audi E-Tron zo goed als klaar

Bekijk 27 foto's
Door: BV 06-03-2018

Tijdens het Autosalon van Brussel opende Audi met veel tamtam de orderboeken voor de E-Tron. Dat is een elektrische SUV die de wind uit de zeilen van de Tesla Model X moet halen. En… waarvan geen hond al weet hoe die er precies uit zal zien. Je hebt alleen deze concept uit 2015 om je op te baseren. Een feit dat honderden mensen er niet van weerhield om al een voorschot opzij te leggen.

Prototype

Op het Autosalon van Genève kan je nog steeds niet naar de E-Tron zien. Maar een prototype is er wel te bekijken. Dat camoufleert nog deskundig enkele stijldetails, maar het geeft niettemin de beste indicatie tot op heden.

De concept werd aangedreven door een 430pk sterke combinatie van drie elektromotoren, kon de geijkte sprint afleggen in 4,6 tellen en reed 500km ver. Maar Audi lost nog niets over de productieversie. Het wil alleen kwijt dat je comfortabel kan zitten met vijf volwassenen en dat je wanneer je ver rijdt voldoende hebt aan een tankbeurt van 30 minuten voor je volgende etappe. Wat dat ook moge betekenen…

Geef commentaar
comments by Disqus