Een Mercedes X-Klasse van € 105.000 met Maybach-looks

Bekijk 18 foto's
Door: BV 07-07-2018

Met de X-Klasse waagt Mercedes zich voor het eerst in het segment van de pickup. Wel, ongeveer, zo blijkt, maar laat ons niet te diep graven in de catalogus van het bedrijf.

Een ster op de neus, en koetswerk en interieur zijn specifiek, maar nogal wat mechanische componenten zijn afkomstig van de Nissan Navara. Door er meer luxe aan toe te voegen zoekt de X-Klasse (test hier) zijn eigen niche. Maar volgens Carlex gaat dat niet ver genoeg.

Een pick-up van € 105.000?

Carlex Design daf de X-Klasse een make-over die geïnspireerd is op de Maybach-auto’s van het merk. Daardoor wordt de pick-up meteen € 105.000 duur. Aan de buitenzijde omvat die een specifieke grille, velgen die zijn geïnspireerd op de Maybach S600, omvangrijke koetswerkkit in carbon en een met teak bedekte laadruimte.

Achter de portieren zit een eveneens flink opgewaardeerde cabine met Recaro-zetels, over leder, hout voor de sierlijsten en Alcantara voor de dakhemel. Deze X is omgedoopt tot Yachting-Edition omdat nogal voor de hand ligt waar de tuner zijn inspiratie haalde.

Geef commentaar
comments by Disqus