Gelekt: dit is de nieuwe BMW Z4

Bekijk 3 foto's
Door: BV 13-08-2018

Later deze maand introduceert BMW de nieuwe Z4. Het heeft het Pebble Beach Concours D’Elegance aan de Californische kust uitgekozen voor dat feestelijke evenement. Een concept car hebben we al achter de kiezen en we konden inmiddels ook al uitpakken met patentbeelden. Van een verrasing kunnen we dus niet meer spreken. Het échte spul, dat geeft BMW echter nog niet vrij. Maar ook die is er nu.

Van Toyota Supra-website

De nieuwe Z4 is samen met de Toyota Supra ontwikkeld. Het is dan ook ironisch dat het een aan de Toyota Supra gewijde website is, die het eerst met de beelden weet uit te pakken. Daarop is in elk geval een Z4 te zien met een lijnenspel dat dicht in de buurt van die van de concept blijft. En meteen is ook het stoffen klapdak bevestigd, al werd daar eigenlijk niet meer over getwijfeld.

Het klandenstien gekiekte model is een Z4 M40i. Een écht M-model zit er niet aan te komen, maar BMW weet dat het loont (lees: z’n auto duurder kan maken) als het die letter ergens opkleeft. Dit exemplaar heeft een 3-lliter zescilinder onder de kap die 380pk produceert. Het wordt het topmodel. Meer bescheiden versies zullen ook leverbaar zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus