Aurus Senat is Russische Rolls

Bekijk 7 foto's
Door: BV 30-08-2018

Het is de limousine waarin president Vladimir Putin op officiële evenementen wordt rondgereden. En op het Autosalon van Moskou staat nu ook de civiele versie van die Aurus te pronken. Dat mag je overigens met een korrel zout nemen. De versie met korte wielbasis meet 5,63m en de versie met lange wielbasis vraagt niet minder dan 6,62m parkeerlengte. Een Rolls-Royce Phantom is korter!

Inspiratie

De creaties van het Britse merk stonden onmiskenbaar model voor de vormgeving van deze Russische copycat. Aan de buitenzijde althans. Het interieur lijkt dan weer vooral geïnspireerd door recente creaties van Mercedes (lees: de S-Klasse).

Vierwielaandrijving

Onder de kap zit een 4,4l V8 die ondersteuning krijgt van een elektromotor en gekoppeld wordt aan een negentrapsautomaat. Goed voor 590pk en een - ondanks significant gewicht en volume - acceleratietijd naar 100 van minder dan 6 tellen. Er is ook nog een 6,6l V12 met 848pk, maar hoe snel die is, wordt er niet bij verteld. De aandrijving gebeurt steevast op alle vier de wielen.

De prijs?

De limousine, waarvan de ontwikkeling werd bevolen door Putin zelf, wordt vanaf volgend jaar geëxporteerd. De prijs wordt een stuk goedkoper dan Bentley of Rolls-Royce. De orderboeken worden nu al gevuld door rijke Russen die de regeringsleiding willen paaien.

Geef commentaar
comments by Disqus