Meer over de Ford Ranger Raptor

Bekijk 7 foto's
Door: BV 20-09-2018

Ford heeft het bestelwagensalon van Hannover gekozen voor de introductie van de Ford Ranger Raptor op Europese bodem. Dat is de ruige versie, geïnspireerd op de Ford F150 Raptor, van de Europese pick-up van het bedrijf. We hebben er eerder al mee kennisgemaakt, maar ter gelegenheid van z’n salondebuut worden meer concrete specificaties vrijgegeven.

Flink aangepakt

De 210pk sterke Ranger Raptor, die dat een uit een tweeliter diesel puurt, krijgt zo maar eventjes 5,6cm meer bodemvrijheid dan het standaardexempaar. Een obstakel van 28,3cm of minder passeert er nu gewoon onderdoor. Tegelijk zijn, door de extra afstand tot de grond, ook de aan- en afloophoeken verbeterd. Die bedragen nu 32,5 en 24°. Ford lijkt te begrijpen dat de bestuurders wel eens vatbaar zouden kunnen zijn voor overmatig enthousiasme. Onder het blok zit dan ook 2,3cm dikke stalen beschermplaat.

De spoorbreedte nam met een forse 15cm toe en er zijn aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat de schokdempers zwaar terrein aankunnen. Niet alleen op vlak van koeling. De ophanging krijgt langere veerwegen. 32% meer vooraan en 18% extra achteraan.

Geef commentaar
comments by Disqus