Elektrische bestelwagens van VW via tuner Abt

Bekijk 7 foto's
Door: BV 20-09-2018

Wie niet wil wachten tot Volkswagen in 2021 de I.D. Buzz Cargo in productie neemt, kan een elektrisch bestelauto van het merk bestellen bij ABT. Die kennen we vooral als een VW-georiënteerde tuner, maar het bedrijf breidt z’n activiteiten uit. Op de IAA in Hannover stelt het de ABT e-Caddy en ABT e-Transporter voor.

ABT e-Caddy

De kleinste van de twee moet midden 2019 in productie zijn. De basis vormt de Caddy Maxi (het model met lange wielbasis dus). In Hannover is het te zien als taxi, met ruimte voor vijf inzittenden plus bagage, maar de zuiver utilitaire variant zal eveneens leverwaar zijn. De benzine- of dieselmotor is overboord gegooid en in z’n plaats komt een 110pk en 200Nm sterke elektromotor. Een 37,3kWh lithium-ion-accu voedt de motor en zorgt voor een geprojecteerd rijbereik (volgens de oude NEDC-cyclus) van 220km. De topsnelheid is beperkt tot 120km/u.

ABT e-Transporter

Terwijl de e-Caddy productierijp is, is de e-Transporter - eveneens uitgedost als taxi - nog een concept car. Ook hier opteerde ABT voor de variant met lange wielbasis. Die kan 6,7 kubieke meter vracht of tot 9 passagiers vervoeren. De accu is een pak groter: 74,6kWh, al zal ook de accu van de Caddy gemonteerd kunnen worden. Met de grootste batterij wordt gemikt op een rijafstand van 400km. De prestaties ervan zijn nog onbekend en over prijzen wordt bij geen van beide versies iets gezegd.

Geef commentaar
comments by Disqus