Peugeot-Citroën elektrificeert alle nieuwe modellen vanaf 2019

Vergroot foto
Door: BV 21-09-2018

De Franse autofabrikant PSA versnelt de elektrificatie van z’n modellenportfolio. Elke nieuwe auto die de merken van de groep - Peugeot, Citroën, DS en Opel/Vauxhall - vanaf volgend jaar zal lanceren, zal op z’n minst beschikbaar zijn met een geheel elektrische of plugin-hybride optie naast conventionele verbrandingsmotoren.

Minder dan 49g/km

PSA becijferde dat het op twee jaar tijd 15 nieuwe modellen zal lanceren. Acht daarvan zijn stekkerhybrides, waaronder de DS7 Crossback, Peugeot 3008, Peugeot 508 en 508 SW, Citroën C5 Aircross en Opel/Vauxhall Grandland X. Allen horen ze minder dan 49g/km aan CO2 uit te stoten, zodat ze in de meeste Europese landen van een gunstige belastingregeling kunnen genieten. De overige zeven zullen geheel elektrisch zijn.

De groep denkt zich aan die ambitieuze doelstelling te kunnen houden omdat het het aantal platforms beperkt. Niet meer dan twee zullen er zijn: CMP (Common Modular Platform) dat voor de compacte modellen wordt gebruikt en EMP2 (Efficient Modular Platform) dat zowel middenklasse als grotere voertuigen ondersteunt. Beide structuren zijn voorzien op alle drie de aandrijfformules. Daarnaast laten ze PSA toe om dat op dezelfde productielijn te doen.

Tegen 2025 wil PSA een 100% geëlektrificeerd gamma hebben.

Geef commentaar
comments by Disqus