Smart Forease doet hip zonder dak

Bekijk 8 foto's
Door: BV 28-09-2018

Smart is 20. En dat jubileum wordt gevierd met een nieuwe concept car: Smart Forease. Volgende week is die te zien op het Autosalon van Parijs. De roadster, die de techniek van de elektrische Fortwo leent, is een eerbetoon aan ‘baanbrekende’ concepten als de in 2001 voorgestelde Crossblade (die zowaar in productie is genomen) en de Forspeed uit 2011.

Op basis EQ Fortwo

De EQ Fortwo zag z’n voorruit geamputeerd worden, kreeg specifieke bumpers, een grote diffuser, twee stijlvolle rolbeugels en een hele hoop accenten die eigen zijn aan deze concept. Lichten, grille, weggewerkte deurgrepen en een metallic wit koetswerk, met groene accenten en een mat zilverkleurige Tridion-veiligheidscel.

Binnenin

In de cabine wordt je begroet door een uniek stuurwiel en tweekleurige zetels, alweer met groene accenten. Het dashboard is dan weer uitgevoerd in wit leder, terwijl de onderzijde ervan in zwart werd uitgevoerd. Elders heeft het concept roestvrijstalen pedalen en groene honingraatinserts in de ventilatieopeningen. Daarover gesproken, twee van die verlichtingsmonden zijn vervangen door digitale displays die informatie kunnen weergeven van een Smart-app.

Technische informatie heeft Smart niet vermeld - maar ga ervan uit dat die vergelijkbaar is met die van de EQ Fortwo Cabrio: een 17,6kWh lithium-ion-accu, een vermogen van 80pk en 160Nm en een acceleratietijd naar 100 van 11,8 seconden bij een begrensde top van 130km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus