Google Maps weet waar de draad ligt

Vergroot foto
Door: BV 19-10-2018

Google Maps krijgt een update. Eentje die vooral van belang is voor de almaar uitdijende groep gebruikers van elektrische auto’s. Voortaan kan Maps je immers zeggen waar je kan laden. Het volstaat om te zoeken op laadstations en je krijgt die in de buurt te zien.

Google weet meer

Nu ben je met louter de lokatie van een laadstation niet zo veel. Wil dat bruikbaar zijn, moet het immers ook nog actief zijn, over de juiste aansluiting beschikken en voldoende stroom leveren tenzij je bereidt bent daar te overnachten. Maar de informatiegigant weet daar allemaal raadt mee. Het wil een overzicht geven van de beschikbare types aansluiting, de laadsnelheid en zelfs of de omgeving er een beetje appetijtelijk is. Foto’s, beoordelingen en punten van gebruikers mogen dat verder verfijnen.

Ook handelaars met laadinfrastructuur

De laadinfrastructuur van Tesla en wereldwijde operator Chargepoint, zit er meteen in. In de toekomst zullen meer en meer merken die laadinfrastructuur aanbieden toegevoegd worden. Individuele handelaars die klanten de mogelijkheid bieden om de sterker in te steken krijgen binnenkort ook een vermelding.

Geef commentaar
comments by Disqus