Tesla aangeklaagd voor kinderarbeid bij...

​International Rights Advocates heeft bij een rechtbank in Washington klacht in gediend tegen onder meer Tesla, Apple, Microsoft, Dell en Google.

Naar artikel
19-12-2019

Toyota wordt meer gegoogeld dan BMW en M...

​Google geeft met enige regelmaat inzicht in wat heet of eerder lauw is in het zoekvakje van de dominante internetzoekmachine.

Naar artikel
04-11-2018

Google Maps weet waar de draad ligt

​Google Maps krijgt een update. Eentje die vooral van belang is voor de almaar uitdijende groep gebruikers van elektrische auto’s. Voortaan kan Maps je immers zeggen waar je kan laden.

Naar artikel
19-10-2018

Google pompt miljard in oorlog tegen Ube...

Alphabet, het moederbedrijf van Google, zal tot een miljard dollar investeren in de rittenservice Lyft. De beslissing zou de komende dagen en weken kunnen vallen.

Naar artikel
18-09-2017

​Google leert z'n auto's claxonneren

De zelfrijdende auto's van Google kunnen iets nieuws: zelf toeteren. Zo zal er bijvoorbeeld geclaxonneerd worden in gevallen waarin de auto potentieel gevaarlijk van rijstrook wisselt of als hij uit blinde bocht komt. "Ons doel is...

Naar artikel
04-06-2016

Google patenteert zelfklevende motorkap

​Dat autobouwers elkaar niet alleen bekampen in de toonzaal, maar ook op intellectueel vlak, is oud nieuws. Eén van de middelen daarin is het patenteren van uitvindingen.

Naar artikel
24-05-2016

Google, Ford en Volvo: autonoom teamwork

​Google, Ford, Volvo en de taxidiensten Uber en Lyft slaan de handen in elkaar en verenigen zich in een nieuwe lobbygroep die zelfrijdende auto's sneller de weg op wil krijgen. Het verband zal in discussie treden met parlementaire...

Naar artikel
27-04-2016

Google zoekt… auto-ontwerper

​Er zijn tenminste twee technologiereuzen die hun instap in de autosector aan het voorbereiden zijn. We hebben het dan over Apple en Google. En bij Sony wordt er op z’n minst over nagedacht. En dat betekent dat er in Silicon Valle...

Naar artikel
07-03-2016