Nieuwe Ferrari 412 die je echt kan kopen

Bekijk 9 foto's
Door: BV 22-10-2018

Ares Design, waar de voormalige baas van Lotus de plak zwaait, spitst zich de jongste tijd toe op gefortuneerde autoliefhebbers met een passie voor het verleden. Wel, een beetje passie voor het verleden. Mensen die de stijl van toen wel kunnen smaken maar de prestaties en de betrouwbaarheid van vandaag willen. Je kan er al een DeTomaso Pantera bestellen. Ongeveer, ten minste. Onderhuids is het een Lamborghini.

Meer koetswerkbouwer dan tuner

Het nieuwe project van Ares, dat zich stilaan profileert als een koetswerkbouwer eerder dan een tuner, is Project Pony. Een wat rare vlag voor wat een ode moet zijn aan de Ferrari 412. Of de 365 GT/5 2+2. Of beide. Een vierzitter van Ferrari alleszins.

Eighties styling doet het goed

Gek genoeg was de 412, waar het design openlijk mee flirt, destijds niet zo’n populair model. Door heen de jaren negentig en 2000 kon je die dingen zelfs voor een habbekrats kopen. Ze waren zo goedkoop dat iemand er zelfs eens een pickup van maakte. Het design blijkt echter tijdloos te zijn en wordt meer en meer geapprecieerd. Dat kan je niet zeggen van de mechaniek.

Goedkoop? Laat ons niet lachen…

Je zit helemaal goed wanneer je een Ferrari GTC4 Lusso hebt besteld, omdat je nu eenmaal plaats wil voor vier, maar al bij voorbaat wat uitgekeken bent op dat shooting-brake-ontwerp. Dan doet Ares dat wel even over. De prijs? Tja, het begint al bij een niet zo goedkope Ferrari. Laat ons zeggen dat je andere aankoopcriteria moet hanteren dan ‘budget’.

Geef commentaar
comments by Disqus