VW Pickup onder Amarok

Vergroot foto
Door: BV 31-10-2018

Volkswagen heeft een eerste schets vrijgegeven van een nieuwe pickup-concept. Die debuteert volgende week op het Autosalon van Sao Paulo en is kleiner dan de Amarok.

Vaag

De Duitsers blijven zoals gebruikelijk bij een teaser erg vaag. Het zou gaan om een auto die gebaseerd is op het MQB-onderstel (zie hier) en voorzien is van vierwielaandrijving. De laadcapaciteit is wellicht niet zo hoog als die van de Amarok, en we vermoeden hetzelfde van z’n vermogen om met zwaar terrein om te gaan. De MQB-componenten zijn immers van oorsprong bedoeld voor conventioneel weggebruik. ‘Urban Oriented’, zegt VW zelf.

Variabele laadruimte

De voorlopig nog naamloze concept heeft een slim laadconcept. De omschrijving is cryptisch. De Duitsers zeggen dat de laadruimte variabel is. Misschien wel door de achterwand van de cabine weg te klappen. Meer details zijn er hoe dan ook volgende week op auto55.be.

Twijfel

Of de pick-up, mocht hij het tot serieproductie schoppen, ooit naar Europa komt, is twijfelachtig. Het merk deed er in elk geval nog geen uitspraken over.

Geef commentaar
comments by Disqus