Ford doet nu iets met elektrische steps

Bekijk 4 foto's
Door: BV 08-11-2018

In grote Amerikaanse steden struikel je tegenwoordig over de elektrische steps. Tenminste, dat leert het internet ons. Die elektrische rijdende planken maken bijna allemaal deel uit van mobiliteitsdiensten die mikken op gebruiksgemak, lage prijzen en vooral bedoeld zijn voor korte verplaatsingen. Tot pakweg een kilometer of drie. Even snel naar een vriend of familielid, de apotheker of van je thuis naar je werk… Afstanden waar je geen auto, taxi of Uber voor roept. En het is populair.

Automerken zijn geïnteresseerd

Bedrijfjes die dergelijke mobiliteitsmiddelen uitbaten zijn er nu al met hopen. En zoals steeds geldt: als het deel zou kunnen uitmaken van een mobiliteitsoplossing die ook een auto omvat, dan willen de machtige automerken een deel van de koek. Zo investeren automerken de jongste jaren honderden miljoenen in participaties in rittendiensten als Uber, Waymo of Lyft. Het in San Francisco gebaseerd Spin is dan ook zopas opgekocht door Ford. Het jonge bedrijf exploiteert elektrische steps in 13 steden en universiteitscampussen in de VS, en het wil vanzelfsprekend nog verder uitbreiden.

Micromobiliteit

Mensen die de App van Spin gebruiken kunnen naar één van de duizenden E-Steps die Spin in de stad heeft staan lopen, de QR-code scannen en op pad gaan. Micromobiliteit heet het. En dat past goed bij Ford, zegt het merk. Per direct start Spin ook activiteiten in Detroit. Want de buurt rond de hoofdzetel van je nieuwe baas links laten liggen - dat kan natuurlijk niet.

Geef commentaar
comments by Disqus