Nieuwe Mercedes CLA breekt uit

Bekijk 5 foto's
Door: BV 08-01-2019

Je vindt de nieuwe Mercedes CLA in de Auto55-lijst van nieuwe auto’s voor 2019. Maar echt veel geduld moet je er niet voor opbrengen. Tegen eind deze week serveren we je alle details over de nieuwe vierdeurs-met-coiupé-achtige lijnen. Maar een Australische website kon zich niet inhouden en daarom kunnen we nu al samen even naar het uiterlijk kijken.

Kopieermachine

Kijk naar de Mercedes C-, E- of S-Klasse en je zou zweren dat Mercedes voor die drie modellen alleen de vergroot- of verkleinfunctie op het kopieerapparaat gebruikte. Maar op z’n minst is de A-Klasse nog van ver te herkennen. Dat moet natuurlijk ook, want dat is geen sedan. De CLS bleef ook een buitenbeentje. Maar deze tweede generatie van de CLA? Die lijkt bij een eerste oppervlakkige blik weer erg geïnspireerd op dei grotere telg. Een mini-CLS dus.

Gekend interieur

Het interieur van de CLA ken je ook al. Dat komt gewoon uit de vijfdeursversie van de A-Klasse (zie test hier). Met inbegrip van het volledig digitale dashboard en het nieuwe MBUX-systeem dat een hoop elektronische snufjes groepeert (die hebben we hier voor je uitgetest).

First Edition?

Mercedes maakt er zoals steeds meer automerken een gewoonte van om de eerste klanten een speciale editie te serveren. Dat maakt de portefeuilles van de betrokkenen week en het helpt de complexiteit in de fabriek te reduceren bij het begin van de productie. Deze zwarte creatie met oranje accenten is wellicht de opsmuk die de First Edition te beurt valt. Uitsluitsel daarover volgt wellicht al snel. In een later stadium krijgen we van het model ook nog een shooting brake.

Geef commentaar
comments by Disqus