Lamborghini Urus heeft kuren, kan eigen naam niet spellen

Vergroot foto
Door: BV 09-01-2019

Je betaalt aan de SUV van Lamborghini minstens € 208.725. Daarvoor krijg je een 4-liter bi-turbo V8 en (wellicht) een hoop prestige. Maar dat wil niet zeggen dat je een perfecte auto koopt.

Niet perfect, wel leuk

Laat ons wel wezen. Perfect waren Lamborghini’s nog nooit. Dat hoeft niet eens. Het is een exoot. Sterker nog, eigenlijk màg een Lambo niet perfect zijn. Je zal altijd wat over de zichtbaarheid rondom of over de lage instap te klagen hebben. Zaken die de Urus, gebaseerd op de structuur van de Audi Q7 en VW Touareg, beter voor mekaar heeft. Maar die Urus heeft dan weer andere problemen, zo blijkt. En dat zijn er die je niét verwacht in een auto met dat prijskaartje.

Lanborghini?!

Het is een Canadese eigenaar die via Instagram de kat de bel aanbond. Hij poste foto’s over het infotainmentsysteem van de Urus. Daarin spelt de auto z’n eigen naam fout. Er staat ‘Lanborghini’. Toch een beetje vervelend. Je mag eigenlijk zelfs bij de goedkoopste auto verwachten dat de naam juist gespeld is. Niet evenmin de enige tikfout die in het systeem sloop. Hij bracht z’n Urus naar de dealer, die deed wat autodealers graag doen: een software-update installeren. En toen ging het helemaal fout.

Gremlins

Of de software-update de spellingsfout corrigeerde, is niet bekend. Maar de Canadees heeft sindsdien wel een hoop andere problemen met de Italiaanse crossover. Apple CarPlay werkt niet meer, er zijn lichtjes die het niet meer doen, de voetsensor voor de kofferklep weigert iets te herkennen en de stuurverwarming heeft plots een airco-icoontje.

De dealer zat duidelijk ook verveeld met de zaak, want die stelde voor om de Urus te vervangen door een ander exemplaar. Dat weigerde de eigenaar. Die gaat ervan uit dat een volgende update wél goed is. Lamborghini liet wel weten dat die maanden op zich kon laten wachten.

Geef commentaar
comments by Disqus