Polestar 2 is er eind deze maand

Bekijk 3 foto's
Door: BV 05-02-2019

Polestar is het nieuwe, elektrische en hybride merk van Volvo. Voorlopig heeft die voormalige fabriekstuner nog maar één model. Dat is de Polestar 1, die eigenlijk nog een Volvo Coupé was. Hij is al een jaar geleden voorgesteld, maar wordt nog steeds niet gebouwd. Eind deze maand stelt Polestar niettemin al z’n tweede model voor. Dat luistert naar de voorspelbare naam 2. Op het Autosalon van Genève zal het z’n debuut beleven.

Veel kan je uit de teaser natuurlijk niet afleiden. Maar het slimme geld staat op een koetswerk dat de vorm van een vierdeurs coupé aanneemt.

De Polestar 2 zal louter door elektriciteit worden voortgestuwd. Er wordt gefluisterd over een actieradius van 500km en een gecombineerd vermogen van zo’n 400pk. Daarmee wil deze 2 zich nu al opwerpen als een gedoodverfde concurrent voor de Tesla Model 3.

Polestar 2, een auto van een merk dat een Zweedse nationaliteit claimt maar louter in China zal produceren, wordt het eerste model met een Google HMI-infotainmentsysteem (Android Human Machine Interface). Dat zal onder meer een Google Assistent, draadloze updates en services als Maps en de Play Store omvatten.

Op 27 februari lees je er op auto55.be alles over.

Geef commentaar
comments by Disqus