Komt er nu écht een nieuwe Lagonda?

Vergroot foto
Door: BV 06-02-2019

We hebben eens in het auto55.be-nieuwsarchief opgezocht hoe lang er al over een wedergeboorte van Lagonda wordt gesproken: het is sinds 2008! Maar nu moet het er écht van komen.

Lagonda Taraf

Ja, ja. Er was heel even een Lagonda. De Taraf. Dat was een geweldig dure vierdeurs die in beperkte oplage werd gebouwd voor een reeks gefortuneerde klanten. Die werden door moederbedrijf Aston Martin vooral in het Midden-Oosten gezocht. Een Europese typegoedkeuring kreeg de Taraf niet. Er schijnt een exemplaar op Europees kenteken rond te rijden. Wellicht na een exemplarische homologatie.

Elektrische crossover

Lagonda, zoals er al een decennium over gepalaverd wordt, zou met een SUV het levenslicht zien. Daar kregen we ooit een concept car van achter de kiezen. De aandrijving was conventioneel, maar daar bedachten de Britten zich in de loop der jaren over. Lagonda zou een EV-merk worden. Niet onlogisch gezien de almaar scherpere eisen (vooral in Europa). Wellicht ging het merk daardoor minstens één keer weer naar af.

Over precies een maand stelt Aston Martin in Genève de Lagonda All-Terrain Concept voor. Ditmaal zit het wél goed, klinkt het. Het is nog een concept car, maar je mag van topman Andy Palmer al meteen het Salon van Genève in 2020 aanstippen in je agenda voor de première van het seriemodel.

Veel wijzer wordt je momenteel niet. De teaser stelt je in staat om te bevestigen dat het om een crossover gaat en niet langer een echte SUV. En je kan nog net opmaken dat hij geen spiegels, maar camera’s heeft. Niet uitzonderlijk voor een concept car, maar sinds kort wel toegestaan in Europa.

Geef commentaar
comments by Disqus