Viziv Adrenaline Concept want Subaru wil niet langer grijs zijn

Bekijk 3 foto's
Door: BV 06-03-2019

Er is ook onder journalisten zelden grote eensgezindheid over de beoordeling van producten. Maar dat Subaru zowat het meest onderschatte merk van allemaal moet zijn - daarover krijg je de meesten probleemloos op één lijn. Ze hebben een interessante aandrijflijn, uitstekende rijeigenschappen, scoren doorgaans hoog in betrouwbaarheidsstudies en in tevredenheidsonderzoek. En toch verkoopt het merk in een land als het onze maandelijks slechts een handvol auto’s. Je kan daarvoor naar het beperkte dealernet wijzen. Maar ook naar het uiterlijk. Want tegenwoordig zijn de modellen van het merk erg generisch vormgegeven. Het is niet zo dat het karakter er vanaf spat.

Goede voornemers

Subaru lijkt zich daarvan bewust te zijn. Op het Autosalon van Genève staat daarom deze Viziv Concept (Subaru noemt z’n studiemodellen altijd zo). Ditmaal is het woord Adrenaline aan de benaming toegevoegd. Het doel: op zoek gaan naar een vormgeving met meer persoonlijkheid.

Opvolger voor Subaru XV?

De Viziv Adrenaline is een vijfdeurs crossover, mogelijks een opvolger voor de Subaru XV. Hij steekt z’n achterste portieren echter weg. En met dikke uitgesproken kunststofpanelen en een dak in een contrasterende tint, probeert hij tegelijk stoerder en trendier voor de dag te komen.

Elke Subaru heeft vierwielaandrijving. Bij compacte SUVs zijn modellen die de stoere looks kunnen koppelen aan extra capaciteiten een zeldzaamheid. De Japanners hebben dus groot gelijk dat ze met beschermplaten, grote velgen en knoestige banden even in de verf zetten dat hun model niet in het eerste het beste hoopje natte bladeren vast komt te zitten.

Verder is er over de Viziv Adrenaline maar weinig geweten. Wat onder de kap zit of wat de plannen ermee zijn? Het merk zwijgt.

Geef commentaar
comments by Disqus