Hertz zoekt 100 Corvette-gekken

Bekijk 5 foto's
Door: BV 23-03-2019

Iedereen weet dat de ideale occasie er één is die door een oud vrouwtje wordt verkocht. Alleen gebruikt om wekelijks mee naar de markt te gaan. Vroeger vond je dat soort van tweedehandswagens bij de vleet. Sinds de invoering van de CarPass (met een gecontroleerde kilometerstand) zijn het er al een pak minder.

Occasie huurwagen? Ben je gek!

Aan de andere kant van de waardeschaal staan occasies die gebruikt zijn als testauto of, godbetert, huurauto. En toch denkt verhuurder Hertz in de VS dat het klanten zal vinden voor z’n ex-huur-Corvettes. Koopjesjagers zullen dat niet zijn, want terwijl je daar een Corvette kan kopen vanaf $ 82.000, wil Hertz elk van de 100 verhuur-sportwagens, afhankelijk van de kilometerstand, voor zo’n $ 100.000 verkopen.

Unieke versie

Waarom je liever een afgeragde (of op z’n minst het risico loopt) tweezitter zou kopen dan een compleet nieuwe? Wel, volgens Hertz is het de unieke uitvoering die dat de moeite waard maakt. Nochtans zijn de aanpassingen erg oppervlakkig. De Hertz Corvette Z06 hebben een automatische transmissie en wijken van fabrieksversies af door aan z’n gele koetswerkkleur zwarte strepen, een interieur met gele contraststiksels, zwarte wielen en gele remzadels.

Er gebeuren de jongste tijd wel meer dingen die weinig zinnig lijken. Wie koopt er bijvoorbeeld een auto zonder testrit? Een hele hoop mensen, zo blijkt. Misschien vindt Hertz dan ook wel 100 liefhebbers die méér willen betalen voor een ex-huurexemplaar. Het bedrijf kon die stunt in het verleden ook al eens doen, toen het Ford Mustangs met een specifiek uiterlijk te koop zette.

Geef commentaar
comments by Disqus