Nietes, welles: Range Rover als Coupé

Bekijk 4 foto's
Door: BV 30-03-2019

Dat een Coupé-versie van de Range Rover voor sommige klanten een aantrekkelijk voorstel vormt - daar twijfelt eigenlijk niemand over. Op het Autosalon van Genève in 2018 stond Land Rover zelf met een tweedeursversie te pronken. Van die SV Coupé zou het bedrijf 999 stuks bouwen. Allen zouden ze een 5-liter V8 met compressor onder de kap krijgen. 565pk sterk, waardoor de mastodont net zo dartel door het verkeer zou laveren als een Porsche Cayman. Het was ook historisch verantwoord. De Range Rover begon z’n carrière immers met twee deuren, helemaal in 1970.

Land Rover doet het niet, maar…

De orderboeken werden geopend, maar recente economische besognes zorgden ervoor dat de constructeur zichzelf bedacht. Hij komt er niet. Tenminste - niet van Land Rover. Maar het in Londen gevestigde Niels Van Roij Design - reeds gekend van de Tesla Model S Shooting Brake - gaat ‘m wel gewoon bouwen. 100 stuks slechts, die allemaal tussen € 300.000 en € 400.000 duur zullen moeten zijn. Dat is meer dan Range Rover er zelf voor gevraagd zou hebben. Maar je kan in dit geval wel kiezen welk model je als basis gebruikt.

Adventum SUV Coupé

Elk exemplaar van de Adventum Coupé gedoopte creatie wordt met de hand gerealiseerd. Daarvoor worden aluminium koetswerkpanelen bewerkt. En natuurlijk mag je als klant helemaal aangeven hoe je hem uiteindelijk hebben wil. Niet alleen aan de buitenkant, waar je bijvoorbeeld persoonlijke dorpelsierlijsten zou kunnen eisen, maar ook binnenin. Wil je houtfineer van je favoriete appelboom? Dan wordt daarvoor gezorgd. Het verzagen van het eerste exemplaar is al begonnen. Elke auto neemt zo’n 6 maanden in beslag om te realiseren.

Geef commentaar
comments by Disqus