Meer over de VW ID Roomzz

Bekijk 50 foto's
Door: BV 16-04-2019

Op 18 april opent het Autosalon van Shanghai de deuren. Volkswagen zal daar nog maar eens een variant van de aanstormende ID-familie aangekondigd. Het nieuwste lid van de familie elektrisch aangedreven concept cars is deze Roomzz. Een crossover met 3 zitrijen die als alles goed gaat in 2021 op de markt komt. Maar het is voorlopig nog onwaarschijnlijk dat hij ook in Europa te koop zal zijn.

Joekel

De Roomzz is namelijk nogal groot. De lengte van 4,91m bijvoorbeeld. Langer dan een VW Phaeton. Terwijl hij ook nog eens 1,89m breed en 1,76m lang is. Het elektrische platform is uitgerokken tot de wielbasis 2,96m bedroeg. VW zegt dat de binnenruimte groter zal zijn dan die van de huidige Touareg. Ja, dat zal wel.

In dit geval installeert VW twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 302pk en een 82kWh accu onder de vloer. Genoeg voor een rijbereik van 450km volgens de nieuwe WLTP-cyclus. Naar 100 kan je in 6,6 seconden en de top is begrensd op 180km/u. Wil je één van de cijfertjes in voorgaande zin verifiëren, dan kan je het rijbereik op je buik schrijven. Maar als je een 150kW stekkerdoos vindt, is dat geen ramp. Dan tank je in een half uur weer de accu waar naar 80%.

Optimisme

Het is erg twijfelachtig dat de schuifdeuren het tot het seriemodel schoppen. En hetzelfde geldt voor de zelfrijdende functies van niveau 4. De ID Roomzz’ gebrek aan een conventioneel dashboard wordt waarschijnlijk ook niet weerhouden, net als de stoelen die 25° kantelen om een lounge-sfeer aan boord te creëren.

O ja, tenslotte ook nog even melden dat Volkswagen een nieuw materiaal, ‘Appleskin’ gedoopt, gebruikt voor de bekleding van de zetels. Dat is een product gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Geef commentaar
comments by Disqus