Nieuwe Volvo’s kijken naar elkaar

Bekijk 4 foto's
Door: BV 16-04-2019

Nieuwe Volvo’s onderling gegevens uitwisselen. Het gaat om informatie zoals gladde wegomstandigheden of gevaren. Het Zweedse merk is van mening dat dat ongevallen ken helpen voorkomen.

Gegevens naar de cloud

Het komt erop neer dat alle nieuwe Volvo’s (vanaf modeljaar 2020) realtime gegevens zullen delen via een cloudsysteem. In de eerste plaats gaat het om twee beperkte functies. De Hazard Light Alert en de Slippery Road Alert.

Eenvoudig gezegd, wanneer de waarschuwingsknipperlichten van een Volvo geactiveerd worden, dan wordt dat gecommuniceerd met andere Volvo’s in de buurt. Die kunnen dan hun bestuurder waarschuwen voor mogelijk gevaar. Precies hetzelfde gebeurt wanneer de sensoren van de auto (via het stabiliteitscontrolesysteem) een glad wegdek opmerken. Volvo is van mening dat de uitwisseling van die gegevens het risico op ongevallen aanzienlijk kan verminderen. Het merk zet alles op een verdere daling van het aantal verkeersongevallen. Zo liet het bedrijf eerder al weten dat nieuwe Volvo's zichzelf aan de kant zullen zetten wanneer de software afwijkend stuurgedrag opmerkt.

Hoe meer zielen...

Het bedrijf roept tegelijk ook andere spelers in de automobielindustrie op zich aan te sluiten bij het delen van geanonimiseerde gegevens met betrekking tot verkeersveiligheid. Sinds vorig jaar delen Volvo Cars en Volvo Trucks gegevens om bestuurders te waarschuwen voor gevaren in de omgeving in Zweden en Noorwegen.

Geef commentaar
comments by Disqus