Top 10 populairste auto's in België van het moment

Vakorganisatie Febiac maakte de inschrijvingscijfers voor nieuwe auto’s voor het eerste kwartaal bekend. Tijdens de eerste drie maanden van 2019 werden er 155.866 nieuwe auto’s in het Belgische verkeer gebracht. Minder dan één op drie daarvan was een diesel. Benzine is veruit de populairste aandrijfoptie en het aandeel voor alternatieve aandrijfvormen (LPG, hybride en elektrisch) tikt af op 7,6%. Maar wat zijn de populairste automodellen bij de Belg? Een top 10.

Volkswagen Golf

Het is toch een krachttoer, want van de Golf wordt wellicht nog dit jaar een nieuwe generatie voorgesteld. Toch zijn er tijdens de eerste 3 maanden nog 4.188 van ingeschreven. Iets meer dan de helft daarvan was door particulieren. Daar staat de Duitser op drie. Bij de bedrijven laat hij alleen de Mercedes A-Klasse voorgaan.

1

Citroën C3

De Citroën C3 komt onder de professionele kopers dan weer niet voor in de lijst met 10 bestverkopers, maar hij is wel de nummer één onder particulieren. Goed voor 2.304 orders op een totaal van 3.637.

2

Renault Clio

Renault wist van z’n Clio, ook nog 3.633 stuks uit te leveren. Geen slechte prestatie voor een model waarvan de opvolger al is voorgesteld. 2.234 daarvan werden door particulieren ingeschreven. Daar staat hij op twee.

3

Fiat 500

Stokoud is hij al, de Fiat 500. Maar dat schijnt niet te deren. Het merk wist er 3.591 van in te laten schrijven. Ongeveer de helft aan bedrijven, waar hij in de rangorde de vijfde stek bekleedt, terwijl bij de particulieren op vier staat.

4

Opel Corsa

Nog een goede prestatie van een ‘oudje’. De Corsa staat op vijf met 2.743 nieuw ingeschreven voertuigen. Ook dit model krijgt eind dit jaar een opvolger. Die zal op dezelfde bodemplaat staan als de Peugeot 208.

5

Renault Scénic

Monovolumes zijn passé. Hoewel… van de Renault Scenic werden nog steeds 2.707 stuks ingeschreven. Het merendeel werd aan particulieren geleverd.

6

Volkswagen Polo

De kleine broer van de Golf (inmiddels al groter dan een Golf van de tweede generatie), staat de zevende stek. Bijna deed hij het beter dan de Scenic: 2701 stuks.

7

Hyundai Tucson

Pas op de achtste stek is de eerste SUV terug te vinden. De Hyundai Tucson staat wordt overigens bijna net zo vaak privé gekocht als door instanties met een BTW-nummer.

8

Mercedes A-Klasse

2.534 keer werd een nieuwe A-Klasse geleverd tijdens de eerste drie maanden van 2018. Zie je er één rijden, dan heb je zo’n 80 procent kans dat er een BTW-nummer achter zit. 2007 keer werd er één bij een bedrijf of zelfstandige afgezet.

9

Volkswagen Tiguan

Volkswagen heeft het meeste modellen van allemaal in de top 10, want het sluit die na de Golf en Polo ook nog eens af met z’n middenklasse SUV Tiguan. Daarvan zijn er 2.529 nieuwe geleverd.

10
Geef commentaar
comments by Disqus