Wie laat zich vangen aan deze politiewagen?

Vergroot foto
Door: BV 16-05-2019

Er wordt overal ter wereld getracht om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich aan de regels houden. Of toch op z’n minst aan de snelheidsbeperking. In ons land wordt daarvoor beroep gedaan op een zee aan snelheidscamera’s, verkeersdrempels, paaltjes, bloembakken, asverschuivingen, wegversmallingen, panelen die je snelheid weergeven… enfin, de lijst is lang. In Turkije komt de politie ook origineel uit de hoek.

Namaak politiewagen

De Turkse politie plaatst her en der grote kartonnen panelen met daarop de beeltenis van een politiewagen. Vanop afstand lijkt die net echt, zo wordt geredeneerd, en dat noopt de weggebruiker tot het aanpassen van z’n weggedrag. Er wordt flink ingezet op de levensechtheid van de beeltenis. De installatie omvat zelfs een zonnepaneel dat de zwaailichten op het dak van stroom voorziet.

Helpt het?

Uit de eerste resultaten ter plaatse blijkt echter dat het effect duidelijk is op korte termijn, maar dat lokale bestuurders er erg snel aan wennen. En ze om de haverklap verzetten, dat doet de politie er schijnbaar niet.

Geef commentaar
comments by Disqus