Straks kunnen ook de Chinezen een Seat kopen

Vergroot foto
Door: BV 29-05-2019

In 2017 zette Volkswagen in China een nieuwe joint-venture op. In plaats van voor de bestaande partners (die er bijvoorbeeld VW of Skoda op de markt brengen) werd voor de ontwikkeling en commercialisering van elektrische voertuigen voor een nieuwe partij gekozen: JAC. De eerste EVs zijn nu, amper 2 jaar later, natuurlijk nog niet op de markt. Maar de samenwerking verloopt vlot. Kan niet anders - want ze wordt nu uitgebreid. JAC zal over hooguit 3 jaar ook Seat in China introduceren.

Nogal wat hooggeplaatst volk bij VW reisde af naar Spanje om z’n handtekening onder de overeenkomst te zetten. Luca de Meo, de topman van Seat, Herbert Diess, de CEO van de VW Group en Stephan Wöllenstein die de Chinese divisie leidt, ontmoetten er JAC topman An Jin en provinciegouverneur Li Jinbin.

Zelfrijdende prototypes de straat op in miljoenenstad

Die laatste tekende vooral present in het kader van een ontwikkelingsprogramma. In de relatief onbekende Chinese stad Hefei, niettemin ruim 8 miljoen inwoners rijk, komt tegen 2021 een nieuw testcentrum, onder meer voor zelfrijdende auto’s. Die zullen er de straat op mogen.

Hoewel Seat pas over enkele jaren officieel in China zal worden aangeboden, kan je er nu al auto’s van het merk zien rijden. VW bedacht er immers het merk Jetta, dat er als budgetvriendelijk alternatief voor VW wordt gepositioneerd. Dat merk heeft een VS5 en VS7 in portefeuille. Dat is niets meer dan een Seat Ateca en Tarraco waarvan de logo’s vervangen zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus