Opgepast voor The O-Team

Bekijk 9 foto's
Door: BV 29-05-2019

Opel heeft sinds kort de Zafira Life in de catalogus staan. Dat busje is een rechtstreeks gevolg van het huwelijk met PSA. Het is een Peugeot Traveller of Citroën Jumpy. Opel mocht alleen de grille en het logo op het stuur aanpassen.

The A-Team achterna...

Met deze O-Team bestelwagen probeert het merk er toch een eigen draai aan te geven. De creatie van Opel Special Vehicles, knipoogt immers vet naar de GMC Vandura uit eighties televisieserie The A-Team.

De O-Team is vooral een tuningprojectje. Het rust op 20-duims BBS-velgen, heeft sportzetels uit de Insignia GSi, een unieke bekleding (met leder en Alcantara) en een 800 watt audio-installatie. En dan is er natuurlijk nog het kleurenschema. Niet zwart-rood zoals het ooit zo iconische GMC-busje, maar wit-zwart en fluo geel. De vleugel op het dak doet de aerodynamica wellicht meer kwaad dan goed, maar hij kon natuurlijk niet ontbreken.

Namaak-V8

Onder de kap dan: daar zit een tweeliter dieselmotor die je ook gewoon uit de catalogus kan plukken. 177pk en 400Nm sterk, met een achttrapsautomaat die het vermogen naar de voorwielen stuwt. Niet exotisch, weten ze bij Opel ook. Daarom doen ze maar alsof: een soundbox aapt de klank van een dikke V8 na.

Het gaat natuurlijk om weinig meer dan een folietje. Eén die aangeeft dat Opel misschien wel wat heimwee heeft naar General Motors. Ach, de scheiding ligt nu natuurlijk nog erg vers in het geheugen.

Geef commentaar
comments by Disqus