Volvo XC60 komt nu ook uit China

Bekijk 3 foto's
Door: BV 01-08-2019

Wie de jongste tijd een nieuwe Volvo XC60 heeft besteld, krijgt wellicht een exemplaar ‘made in China’ geleverd. Raar, want werd die niet in het Zweedse Torslanda gebouwd?

De XC60 voor de Europese markt wordt voortaan in Chengdu, in Zuid-China gebouwd. Van daaruit gaat hij per trein naar Gent. Volvo doet dat al een tijdje voor de S90, die eveneens in China wordt gebouwd. Van daaruit wordt er verdeeld naar 25 Europese landen. België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië zijn de grootste afnemers.

Handelsoorlog

Intussen blijft de Zweedse fabriek gewoon XC60’s bouwen. Die worden voortaan echter verscheept naar Amerika. Een gevolg van de handelsoorlog tussen China en de VS. Volvo vermijdt op deze manier een extra importbelasting van zo maar eventjes 25 procent.

De treinen die de XC60 naar België voeren, vertrekken niet leeg. Ze worden geladen met de eveneens in Zweden gebouwde XC90 en V40’s die in de Volvo-vestiging in Gent worden gebouwd. China is wereldwijd de belangrijkste markt voor Volvo. Het merk verkocht er 67.741 voertuigen tijdens de eerste jaarhelft van 2019. Dat is een stijging van 10% ten aanzien van dezelfde periode een jaar eerder.

Geef commentaar
comments by Disqus