Aston Martin probeerde oude Vanquish aan ander merk te verkopen

Vergroot foto
Door: BV 20-08-2019

Aston Martin verkocht de rechten en de productie-installaties van de afgezwaaide Vanquish aan een ander automerk. Maar de verkoop ging niet door.

Verkocht aan Detroit Electric

Diep begraven in de financiële verslaggeving die Aston Martin indiende omwille van een geplande beursgang, zat een afschrijving van 20 miljoen pond. Een afschrijving voor een deal die niet doorging. Het bedrijf sloot een overeenkomst voor de verkoop van de Vanquish en alle bijhorende rechten en installaties met Detroit Electric. Dat bedrijfje maakte ooit elektrische sportwagens op Lotus-basis (de SP.1), maar verdween stilletjes van het toneel. Nu blijkt dat het plannen had voor een - wellicht - elektrische Vanquish, maar ook die gaan niet door.

Aston Martin stond te trappelen om de centen en het duurde dan ook niet lang voor de twee bedrijven een overeenkomst bereikten. Detroit Electric zou Aston Martin in halfjaarlijkse termijnen van 5 miljoen pond betalen. Het betaalde naar verluidt één miljoen aan Aston Martin meteen bij de ondertekening van het contract, maar daarna kwam er niets meer. De Britten schreven de geprojecteerde inkomsten inmiddels uit hun boeken. De deal is dood. Spijtig voor het Britse automerk, want dat kan elke pond gebruiken. Maar je kan het ook anders bekijken. Ze kregen een miljoen en hoefden er niets voor af te geven.

Geef commentaar
comments by Disqus