Nieuwe Defender betrapt op set James Bond-film

Vergroot foto
Door: BV 27-08-2019

Het is aftellen naar de lancering van de nieuwe Defender. Na ruim zeventig jaar introduceert Land Rover voor het eerst een compleet nieuwe generatie van z'n iconische terreinwagen. Land Rover kiest resoluut voor een moderne interpretatie. Eerder al lekten al meermaals details uit, maar nu is het model voor het eerst ook zonder camouflage in het wild gespot. Dat gebeurde op de set van de 25ste James Bond-film “No Time To Die”. Een foto ervan werd op Instagram gepost. Dat Land Rover met de James Bond-productie in zee gaat, verbaast niet. Ook in het verleden kwam de Defender er al in beeld.

Compleet nieuwe Defender

Eerdere vermoedens van een design met sterk afgelijnde volumes, maar meer afronding dan de klassieke Defender, worden door deze foto bevestigd. En hoewel de DC100 concept car die al in 2011 werd voorgesteld, werd afgeschoten door fans van het model, is meteen duidelijk dat enkele (wellicht beter gesmaakte) stijlelementen van dat studiemodel wel worden overgenomen.

Het exemplaar dat in No Time To Die voor de camera zal poseren, wordt de middelste lengtemaat - de 110 (er komt ook nog een korte 90 en een langere 130). Dit exemplaar is onder meer uitgerust met een winch die netjes in de voorbumper is ingewerkt en aluminium traanplaat op z’n bijna horizontale motorkap. Zowel de lier als de antislip-plaat waren populaire aanpassingen bij wie z'n klassieke Defender gebruikte voor zware taken of terreinwerk.

De Defender gaat in première op het Autosalon van Frankfurt, dat halverwege september de deuren opent.

Geef commentaar
comments by Disqus