Tesla Model 3 is populairste auto van Nederland

Vergroot foto
Door: BV 02-10-2019

Afgelopen maand september was de Tesla Model 3 de populairste nieuwe auto bij onze Noorderburen. Dat becijferde sectorfederatie Bovag - de Nederlandse tegenhanger van het Belgische Febiac.

Meer dan VW Polo of Ford Focus

Van de kleinste Tesla werden op één maand tijd niet minder dan 5.768 stuks ingeschreven. Daarmee haalt het EV-merk een marktaandeel van meer dan 15 procent. De veel duurdere Model S en Model X zijn een pak minder populair. Daarvan werden er slechts 122 ingeschreven.

Tijdens de eerste drie kwartalen van 2019 werden in Nederland in het totaal iets meer dan 330.000 wagens verkocht. Dat aantal tekent een krimpende markt. Het zijn er 7,8 procent minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Net als in België zorgde de omschakeling naar de meer reallistische WLTP-uitstootnorm er immers voor een belastingverhoging.

Volkswagen blijft populairste merk

De uitstootloze (er is geen uitlaat) Model 3 profiteert daarvan. In 2019 werden er al 13.587 stuks van ingeschreven. Dat is meer dan VW er van de Polo (9.684) en Ford er van de Focus (8.606) aan de man kon brengen. Volkswagen blijft er, gevolgd door Opel en Peugeot, wel het populairste automerk (alle modellen samen).

Geef commentaar
comments by Disqus