Je zou niet zeggen dat dit de goedkoopste Crossover ter wereld is

Bekijk 12 foto's
Door: BV 03-10-2019

De Renault Kwid is de goedkoopste crossover ter wereld. Aan z’n uiterlijk zou je het niet meteen zeggen, maar hij wisselt voor minder dan 4.000 euro van eigenaar.

Eerste facelift Renault Kwid

Vier jaar geleden introduceerde Renault de Kwid in India. En nu is het er tijd voor een eerste opfrisbeurt. Voor de stijl wordt getapt uit het vaatje van de K-ZE, een goedkope elektrische hoogpoter die Renault eerder dit jaar onthulde en carrière maakt op de Chinese markt.

De belangrijkste aanpassingen gebeuren aan de voorzijde. Daar krijgt de Kwid koplampen die zijn opgesplitst. De hoofdlichten zitten lager in de bumper, in een diepe uitsparing. Andere aanpassingen zijn eveneens typisch voor een opfrisbeurt: een andere grille, nieuwe kleuren en ook de staartlichten zijn gewijzigd. Binnenin: ander stofjes, maar ook een 8” aanraakgevoelig scherm en een digitaal instrumentenpaneel met toerenteller. Toch maar niet verwarren met het LCD-scherm dat we hier in het westen inmiddels beschouwen als een digitaal display.

Goedkoop maar bescheiden

Naar Europese normen is de Kwid bescheiden gemotoriseerd. Er is een 0,8l driecilinder benzinemotor met 54pk of een 68pk sterke éénliter, altijd in combinatie met een vijfbak. Een automaat is er niet, maar Renault biedt de Indiërs wel een gerobotiseerde vijfbak aan.

Nieuw is de Cliimber-versie die met z'n talrijke oranje accenten (binnen- en buiten), zichzelf avontuurlijker en stoerder profileert. Zoals ‘Stepway’, bij Dacia zeg maar. Hij heeft (niet functionele) koetswerkbescherming en lichtmetalen velgen. De bodemvrijheid bleef gelijk, maar die was naar hedendaagse normen al riant: ruim 18cm. Dat is SUV-territorium.

Geef commentaar
comments by Disqus