Renault introduceert K-ZE: kleine elektrische SUV

Bekijk 2 foto's
Door: BV 02-10-2018

Een broertje voor de Renault Twingo! En niet zomaar één, want de kleine SUV zal geheel elektrisch worden aangedreven. Die combinatie is uniek in het A-segment. De K-ZE, zoals de boreling voorlopig heet, beleeft z’n debuut op het Autosalon van Parijs.
Er zijn al niet zo veel SUV’s in het A-segment. Voorlopig, tenminste. En met een EV-aandrijflijn zou de K-ZE een felbegeerde unieke positie kunnen innemen. Binnen afzienbare tijd wordt het model onder de Renault Captur in de showroom verwacht.

Actieradius?

De actieradius? Als conceptcar heeft de Renault K-ZE een rijbereik van 250 kilometer. Let wel, volgens de NEDC-cyclus en dus niet de WLTP-methode, die moderner is en de praktijk beter simuleert. Meestal verliest een model bereik bij de omrekening.

Eerst China

China krijgt 'm als eerste, omdat dat de snelst groeiende markt op het gebied van elektrisch aangedreven auto's is. De rest van de wereld volgt daarna. Productie is in handen van e-GT New Energy Automotive Co, een joint-venture tussen het Chinese Dongfeng Motor Group en zustermerk Nissan, dat zich focust op betaalbare EV's voor de Chinese markt.

Ook stekkeren met Clio, Mégane en Captur

Anders nieuws is dat Renault tegelijk met de K-ZE een drietal hybrides aankondigt. Van de volgende Clio zal een hybride-uitvoering beschikbaar worden en van de Mégane en Capturs komt er en een plug-in-variant. Herkennen zal je deze modellen aan de toevoeging 'e-Tech'. Vanaf 2020.

Geef commentaar
comments by Disqus