Elektrische Polestar 2 komt eraan, heeft prijs

Bekijk 2 foto's
Door: BV 03-10-2019

Het elektrische merk van Volvo (dat zie je er duidelijk aan), opent na de exotische Polestar 1, nu ook de orderboeken voor de Polestar 2. Een auto die een schot voor de boeg van Tesla’s Model 3 wil lossen. Maar die nieuwe ‘2’ wordt niet meteen erg goedkoop. In België en Nederland zal hij 59.800 euro kosten. Er zijn wel goedkopere versies op komst. Er wordt zelfs gefluisterd dat er een versie van minder dan 40.000 euro in de pijplijn zit. Met een zwakkere motor en een kleinere batterij weliswaar.

Rijbereik en prestaties

Over de batterij en de motor gesproken - de Polestar 2 komt eerst op de markt met een 78kWh accupakket en rijdt daarmee 440km ver. Voor de ongetwijfeld flukse prestaties zorgt een aandrijflijn van 400pk. Hij krijgt ook een panoramisch dak, een Harmann Kardon geluidsinstallatie en een geavanceerde cruise-control. Semi-autonoom noemt Polestar die.

Waar vind je Polestar?

Wil je nu weten waar je die Polestar eerst even kan gaan bewonderen, dan ben je eraan voor de moeite. De Chinezen willen op een vijftigtal locaties in stadscentra ‘winkels’ voorzien (een garage of showroom is te ouderwets), maar de eerste daarvan openen pas tegen de jaarwisseling de deuren. Voorlopig kan je merk alleen online leren kennen. Je kan daar ook meteen een plaats op de wachtlijst kopen. De eerste leveringen worden in juni van volgend jaar verwacht.

Geef commentaar
comments by Disqus