Porsche komt (samen met Boeing) met vliegende auto

Bekijk 2 foto's
Door: BV 11-10-2019

Autobouwer Porsche en de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaan samen een vliegende auto ontwikkelen. Of liever - een “een premium persoonlijk stedelijk luchtvoertuig”. Kuch.

De vliegende auto komt eraan

Voorlopig bestaat de samenwerking louter nog op papier. De twee hebben een idee van wat het moet worden. Een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan landen en opstijgen. Als een helikopter zeg maar, al zal het helemaal anders zijn qua vorm. De expertise van Boeing moet ervoor zorgen dat het nieuwe mobiliteitsconcept in letterlijke zin van de grond komt. Porsche z’n bijdrage moet er dan weer voor zorgen dat het eindresultaat appetijtelijk genoeg is om (rijke) klanten aan te trekken.

Uit studies die Boeing aanhaalt moet blijken dat het ook in steden efficiënter is om personen door de lucht te transporteren dan over de grond. En Porsche, dat zichzelf in de toekomst wil zien als een “provider van premium mobiliteit”, denkt dat er grote potentiële markt is voor vliegende auto’s. Het is daarin niet alleen. Afgelopen jaar kondigde Audi een soortgelijke overeenkomst aan met Airbus.

Vanaf 2025

Porsche zelf stak ook z’n voelsprieten uit kwam tot de conclusie dat de ‘urban air mobility market’ vanaf 2025 gevoelig zou groeien. De twee bedrijven zijn nog maar net samen aan de slag, maar aan het persbericht hingen toch al twee renders van hoe zo’n vliegende Porsche eruit zou kunnen zien. Reken er maar op dat het resultaat, als het er ooit van komt, helemaal anders zal zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus