Dit is de grootste Maserati-dealer ter wereld

Vergroot foto
Door: BV 10-11-2019

Maserati heeft zopas z’n grootste showroom ter wereld geopend. Liefst 3.644m2 groot is die. Helemaal ingericht volgens instructies die de stilisten van het merk uitdachten en in één klap vier keer groter dan het vorige onderkomen. Waar die showroom dan gevestigd is? Wel, in Dubai.

De verdeler, Al Tayer Motors, werd al in 1982 opgericht en bedient Dubai nu met een nieuwe vestiging die vijf verdiepingen telt, met inbegrip van een ondergrondse parking met twee niveau’s.

Grootste toonzaal van Maserati

Nieuwe klanten worden alvast verwend. In de showroom is een Italiaanse koffiebar en er is een gedeelte waar de klant in het specificeren van z’n droom-Maserati wordt bijgestaan met stalen van alle mogelijke interieur- en exterieurmaterialen en accessoires. Laat je je er verleiden tot een aankoop, dan wordt je nieuwe auto afgeleverd in een speciale ‘uitgifte-suite’. Daar wordt feestelijk gedaan wordt je auto al het ware plechtig onthuld en van onder z’n doek gehaald.

Tweedehands kopen is geen straf

Een extra, eerste verdieping is helemaal gewijd aan de sukkelaars die het met een tweedehands exemplaar moeten stellen. Maserati doet er daar alles om ze troosten. De auto’s worden er onderzocht en zo grondig gereinigd en opgepoetst dat ze nauwelijks nog van een nieuwe te onderscheiden zijn. Tenminste, dat is de theorie.

Geef commentaar
comments by Disqus