MG keert terug naar België met elektrische SUV

Vergroot foto
Door: BV 16-12-2019

Alcomotive, het bedrijf dat in ons land onder meer de distributie van Hyundai, Suzuki en Isuzu verdeelt, herlanceert MG in ons land. Vanaf januari 2020 zal de MG ZS EV in ons land te koop zijn. Dat is een elektrische SUV.

Rijke geschiedenis

MG heeft een rijke geschiedenis. Het bedrijf werd in 1924 opgericht in Engeland. Het maakte onder meer naam met compacte sportwagens. In 2005 ging het samen met zustermerk Rover failliet. Het werd vervolgens overgekocht door de Chinese gigant SAIC, die de merknaam kleeft op in China geproduceerde modellen. Het bedrijf bouwt jaarlijks 7 miljoen auto’s.

Eén model

De MG ZS EV wordt bij aanvang het enige model dat in ons land zal worden aangeboden. Dat is een 100% elektrische SUV met een 44,5kWh grote accu en een rijbereik (volgens WLTP-norm) van 263km. Het model wil vooral klanten overtuigen met een scherpe prijs. De instapversie Comfort komt in de catalogus voor 30.985 euro en de Luxury-uitvoering zal 32.985 euro kosten. “Eén van de meest betaalbare nieuwe elektrische auto’s op de markt”, zegt de invoerder.

MG Brand Store

De eerste fysieke MG Brand Store in Kontich, vlakbij de hoofdzetel van Alcomotive, opent op 1 januari de deuren. Daar zullen klanten een testrit kunnen maken. De komende weken zullen er nog meer verkooppunten worden geopend, zonder specifieke locaties te noemen.

Geef commentaar
comments by Disqus