Porsche herlanceert Macan GTS (+ prijs)

Bekijk 6 foto's
Door: BV 18-12-2019

Vorig jaar onthulde Porsche de opgefriste versie van de Macan. De GTS verdween toen, maar is nu terug van weggeweest. Die uitrustingsversie positioneert het bedrijf uit Stuttgart tussen de Macan S en de Macan Turbo.

Zo snel is de Porsche Macan GTS

Onder de kap van het model zit een 2,9l V6 benzinemotor met dubbele turbo. Nu goed voor 380pk en 519Nm trekkracht. Dat is 15pk en 19Nm meer dan toen het model uit het gamma verdween.

Het model profiteert van een beetje meer vermogen, maar ook van een aangepaste PDK-transmissie met dubbele koppeling. Daardoor presteert het een fractie beter dan voorheen. Naar 100 kan je in 4,5 seconden als je tenminste eerst je portefeuille hebt opengetrokken om het Sport Chrono-pakket aan te stippen. De topsnelheid bedraagt steevast 261km/u.

De GTS wordt geleverd met een adaptieve luchtophanging en specifieke 20-duimers. Standaard heb je gigantische gietijzeren remmen, maar die kan je laten opwaarderen met exemplaren die eerst een oppervlaktecoating hebben gekregen en vervolgens zelfs voor koolstofkeramische exemplaren te kiezen.

Uitrusting

Een sportpakket geeft de compacte SUV een specifieke uitstraling. Dat omvat de nodige specifieke bumpers en zijschorten, maar ook getinte lichtunits. Aan de binnenzijde bevat het recept onder meer een bekleding in Alcantara, dieper uitgesneden meubilair, een sportstuurwiel en een afwerking met geborsteld aluminium. Zie je op de foto andere aardigheidjes, zoals rode gordels, dan komen die uit de optielijst.

Is de Porsche Macan GTS duur?

De prijs, zonder extra’s welteverstaan, bedraagt in ons land 81.892,80 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus