Autosalon Frankfurt stopt ermee

Vergroot foto
Door: BV 31-01-2020

Om de twee jaar organiseert het Verband der Automobilindustrie (VDA) de Internationale Automobil-Ausstelling (IAA). Kort gezegd: het autosalon van Frankfurt. Dat is al zo sinds 1951, maar er komt een eind aan.

Autosalons almaar minder populair

Autosalons staan wereldwijd onder druk. Automerken vinden de kosten hoog oplopen en investeren in deze tijden steeds vaker in evenementen waar ze de aandacht niet moeten delen met producten van concurrenten. En wanneer ze beurzen opzoeken, zijn dat ook steeds vaker elektronica-evenementen. De autosector probeert zichzelf immers opnieuw uit te vinden en als mobiliteitsprovider door het leven te gaan. Mercedes stelde z’n AVTR concept - de auto van de toekomst volgens Das Haus - bijvoorbeeld voor op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Meer lege ruimte

De beurs in Frankfurt bleef niet gespaard van een terugvallende interesse. Afgelopen september, tijdens de jongste editie, kon de lege ruimte er maar met moeite gecamoufleerd worden. Heel wat Franse constructeurs bleven er bijvoorbeeld weg. Een jaar eerder hadden de Duitsers flink bespaard op hun aanwezigheid op het eveneens tweejaarlijkse Autosalon van Parijs.

Nieuw concept, andere stad

Bovendien liep het contract van VDA met de Messe Frankfurt, waar de beurs werd gehouden, af. De organisatie profiteert er nu van om het concept van de beurs tegen het licht te houden. Aan een aangepaste formule wordt nog gewerkt, maar dat de beurs verhuist, lijkt nu al duidelijk. Zeven Duitse steden, waaronder Berlijn, Keulen, Stuttgart en München worden in overweging genomen. Het ‘Autosalon van Frankfurt’ is dood.

Geef commentaar
comments by Disqus