Werk je bij Porsche? 9.700 euro bonus.

Vergroot foto
Door: BV 10-04-2020

Momenteel ligt de productie bij Porsche nagenoeg of volledig stil door de heersende coronacrisis. De omzetdaling die daarmee gepaard gaat, zal wellicht weinig goeds voorspellen voor de extraatjes die de werknemers bij de volgende bonusberekening te wachten staat. Voor het jaar dat voorbij is, krijgt wie bij Porsche werkt wel nog een financieel bedankje.

Einde aan tien jaar recordwinsten

Afgelopen jaar boekte het merk een recordomzet van 28,5 miljard euro, vooral dankzij de verkoop van SUVs. Een recordwinst werd niet geboekt, maar dat had vooral te maken met een boete van iets meer dan een half miljard euro voor het aandeel van het bedrijf in het dieselgate-schandaal. Uiteindelijk zwelde de rekening van het bedrijf aan met 2,8 miljard euro. Vorig jaar was dat nog ruim 3 miljard euro.

Bijna 10.000 euro bonus voor elk van de 27.000 werknemers.

Porsche geeft z’n werknemers voor de inzet van vorig jaar een presentje van 9.700 euro. Dat is toch meer dan voorbije jaren. Daarvan wordt 700 euro in de pensioenkas gestort, en gaat 9.000 euro naar de werknemer zelf. Die ziet daar natuurlijk niet elke euro van op z’n rekening verschijnen. Ook de Duitse overheid mag zich in de handen wrijven. Porsche vroeg wel om in deze uitzonderlijke tijden aandacht te hebben voor goede doelen, geheel facultatief weliswaar. De totale kostprijs van de operatie is bijna 280 miljoen euro, wat neerkomt op een winstdeelname van zo’n 10 procent.

Geef commentaar
comments by Disqus