Gepakt: drugsdealer met enorme autocollectie

Vergroot foto
Door: BV 01-09-2020

Bij een routine verkeerscontrole op 21 augustus liep een drugsdealer tegen de lamp. Bij een huiszoeking wat later werden 45 auto’s ontdekt. De man had vooral een zwak voor wat oudere Japanse sportwagens, zo blijkt.

Drugsdealer investeert in Japanse klassiekers

De 41-jarige Amerikaan uit Massachusetts bleek een grote hoeveelheid marihuana aan boord te hebben, toen hij voor een verkeersovertreding aan de kant werd gezet. Toen de politie later zijn luxueuze woonst en die van enkele familieleden doorzocht, vonden ze een hele hoop elementen die wel vaker tot het arsenaal van grootschalige drugsdealers horen: wapens, meer dan een miljoen dollar in cash geld, nog meer marihuana, boksbeugels en… een indrukwekkende collectie auto’s.

De man investeerde z’n illegale opbrengsten graag in vierwielers. Hij bezat minstens drie BMW M3’s (E92) en vijf M3’s van generatie E46. Het gros van de collectie bestaat echter uit Japanse sportwagens. De man had een zwak voor Toyota Supra’s. Daar heeft hij er minstens 8 van. Daarnaast ook drie Nissan Skyline GT-R’s van de gegeerde R34-generatie en ten minste één Honda S2000.

Auto’s in beslag genomen

Wanneer de Amerikaanse authoriteiten kunnen aantonen dat de auto’s verworven werden met geld dat met illegale activiteiten werd verdiend, zullen ze uiteindelijk geveild worden. De voertuigen werden al in beslag genomen. Een hele processie takelwagens was nodig om ze te verplaatsen.

Geef commentaar
comments by Disqus