Jeep Wrangler gaat (helemaal) elektrisch

Vergroot foto
Door: BV 10-02-2021

De stekkerhybride van de Jeep Wrangler maakte eerder al een buiging naar de Europese CO2-wetgeving. Het zal echter niet genoeg zijn om de toekomst van het merk in Europa veilig te stellen. Een enkel model dat op papier wat minder fossiele brandstof verstookt, daar doe je het niet mee. Het merk moet z’n uitstootgemiddelde (over alle verkochte modellen heen) drastisch verlagen. En dan is een louter elektrisch aangedreven model de aangewezen oplossing. Volgens de EU zorgt zo’n auto immers voor geen enkele uitstoot.

Jeep en de Super Bowl

Eind maart voert het iconische Amerikaanse merk alvast daad bij woord. Dan zal het bedrijf een concept car voorstellen voor een elektrische terreinwagen. Dat weten we allemaal dankzij Bruce Springsteen. Ja, “The Boss” werd immers opgetrommeld voor een oer-Amerikaanse reclamespot rond de Super Bowl. Dat is het meest bekeken televisie-evenement van het jaar in de VS. Zelfs rond de reclameblokken wordt een hoop drama verkocht. Jeep koos er dit jaar voor een inspirerend verhaal dat de Amerikanen moet aanzetten tot samenhorigheid. In de twee minuten durende propagandafilm werd eigenlijk niet eens een model aangeprijsd. Maar op de website waarnaar verwezen wordt, licht Jeep dan toch de onvermijdelijk tip van de sluier. We weten dus al iéts van de elektrische Jeep Concept die eind maart het levenslicht zal zien.

Daar komt de elektrische Jeep

Jeep koos in elk geval voor een aparte configuratie. Een configuratie met twee elektromotoren is eigenlijk de standaard als het op vierwielaandrijving-onder-stroom aankomt. Niet hier. Eén elektromotor in combinatie met een traditionele combinatie van transmissies en assen. Verder onthullen de nog schimmige beelden ook waar Jeep alle batterijen wil onderbrengen.

Het uiterlijk wordt specifiek, maar ook daar wil Jeep niet teveel rommelen aan de basics. De grille met zeven verticale sleuven en de ronde koplampen bijvoorbeeld. Dat blijft allemaal netjes van de partij.

Plug-in Hybride Jeep reeds beschikbaar

Jeep bereid zich voor op de volgende stap in de elektromobiliteit. De Wrangler 4xe stekkerhybride is inmiddels in onze contreien te koop. Vóór haar hadden de Jeep Renegade en Compass het initiatief gelanceerd.

Geef commentaar
comments by Disqus