Toyota wil meer zescilinders bouwen

Vergroot foto
Door: BV 05-03-2021

In onze contreien scoort Toyota steevast propagandapunten door vol in te zetten op hybride-aandrijving (soms misleidend de zelfopladende hybride genoemd). Maar elders zet het merk natuurlijk ook maar gewoon de modellen op het programma die de plaatselijke markt vraagt. Hoe anders wordt je de grootste autoconstructeur van wereld?

De zescilinder zit in de lift

In Australië en het Midden Oosten levert Toyota nog steeds grote achtcilindermotoren. In de VS investeert het merk nu ruim 200 miljoen in het uitbreiden van de productiecapaciteit van z’n fabriek in Virginia. Het merk wil er meer zescilinders van de band laten rollen.

Toyota Motor Manufacturing West Virginia (TMMWV) produceert jaarlijks meer dan één miljoen motoren en transmissies. Ze worden onder meer gebruikt in de Toyota Avalon, Camry, Corolla, Highlander, RAV4, Sienna en in enkele Lexussen als de ES en de RX350.

Extra shift

Samen met een gemoderniseerde productielijn, voegt Toyota een derde shift toe aan de productie. Daardoor kan Toyota elk jaar 70.000 zescilinders extra maken.

Geef commentaar
comments by Disqus