Renault Megane Grandtour Bose Edition 1.5 dCi 110pk Inleiding

Renault Megane Grandtour Bose Edition 1.5 dCi 110pk
Bekijk 21 foto's
Door: BV 27-10-2012

Niet elk merk speelt het klaar om in zowel het B-, C- als D-segment een breakversie aan te bieden. Met een Grandtour variant van de Clio, Mégane en Laguna behoort het Franse Renault tot het kleine clubje die voluit de kaart trekken van Europa's o zo geliefde koetswerkvariant. En omdat de Mégane, net zoals het gros van zijn segmentcollega's door de jaren heen enkele flinke groeispurts heeft genoten, willen we wel eens nagaan of de ruimste variant van de populaire Fransman niet door de mand valt als we hem als volwaardige gezinswagen willen inzetten. Al lijkt het straatbeeld al een tipje van de sluier die het antwoord op deze vraag verhuld te lichten, want de Mégane Grandtours zijn alomtegenwoordig, ten koste lijkt het wel van zijn grotere broer.

In ruil voor € 18.950 overhandigt de verdeler je graag de sleutels van de instapversie, een Authentique 1.6 benzine met 110pk. Net zoals de enige zelfontbrander die in deze uitvoering beschikbaar is, een 90pk sterke 1.5 dCi aan € 20.500 geprijsd, heeft die wel al recht op een manuele klimaatregeling, een radio/cd met usb-aansluiting en de meest courante veiligheidssystemen, met uitzondering van stabiliteitscontrole. Het aantal afwerkingsniveaus en beschikbare motoren breidt zich gestaag uit naarmate het te spenderen budget groeit, om pas halt te houden bij de GT, die ofwel als diesel (dCi 165pk aan € 28.400) ofwel als benzine (TCe 180pk aan € 25.950) kan besteld worden.

Wij gaan op pad met een weinig goedkopere Bose Edition Energy, die naast de toevoeging van het voor de hand liggende hifi-pakket ook uitpakt met een hoop comfortsnufjes, specifieke zetelbekleding en 17" aluminium velgen. Met onderin een 110pk sterke variant van de welbekende 1.5 dCi eenheid, ruilt deze uitvoering van eigenaar voor € 24.450. Nadat we metaalkleur, een elektrische parkeerrem, een zichtbaarheidspakket, nóg wat extra comfortspeeltjes en een navigatiesysteem hebben toegevoegd, sluit de totaalprijs af op een bedrag van € 27.460. Net zoals altijd bij Renault zijn de prijzen marktconform en moet je dus, gelet op het indrukwekkende aanbod aan varianten en combinaties, al met een vergrootglas aan de slag gaan wil je configuraties over de merken heen met elkaar vergelijken.

Geef commentaar
comments by Disqus