Alpine A110 Inleiding

Bekijk 28 foto's
Door: BV 29-12-2017

De herrijzenis van Alpine. Zo gebeurt er toch nog eens wat in de autosector. Ook voor wie het geen SUV moet zijn, of voor wie er geen accu in hoeft te zitten. Bij het begin tenminste, want als we het gefluister in de wandelgangen juist interpreteren is het precies die combinatie die Alpine ziet als elixir voor een lang lang. Laat immers wel wezen: het merk van oprichter Jean Rédélé, heeft niet zozeer een gebrek aan kwaliteit of emotie, maar wel aan consistentie. Het is nu al meer dan twee decennia geleden dat Alpine nog eens op de radar te zien was.

Wanneer Alpine wat deed, was het memorabel. Het wereldkampioenschap rally winnen in 1973. Le Mans winnen in 1978. Renault lijkt zich daarvan bewust te zijn en het kiest hier voor een recept dat op sommige vlakken erg modern is - het aandrijfgeheel bijvoorbeeld - maar tegelijk ook traditioneel. Neem de koetswerkvorm of de afstelling. Een moderne auto voor wie houdt van een ouderwetse rijsensatie, beloven de ingenieurs uit Dieppe. Als dat waar blijkt, is dat misschien wel voor het laatst.

Prijs?

Gezien z’n concept - een tweezitter met viercilinder middenmotor - ontkom je niet aan de vergelijking met de jongste Porsche Cayman. Maar de nadruk ligt hier net iets anders. En hij komt ook met een kleinere prijs. Wellicht, want die ligt nog niet vast. Tussen € 55.000 en € 60.000 klinkt het bij de invoerder. Alleen de gelimiteerde en rijkelijk uitgeruste (uitverkochte) lanceereditie heeft een prijs. Iets meer dan € 58.000.

Waar kopen?

Alpine krijgt binnen het Renault-netwerk eigen showrooms. In ons land zijn dat er voorlopig twee: één in Antwerpen en één in Brussel. Want de heersende marketingdogma’s dicteren dat klanten voor zo’n product een ‘speciale ervaring’ moeten krijgen en dat kan natuurlijk niet bij de Renault-dealer om de hoek. Alpine wil overigens ook niet dat je daarheen trekt voor onderhoud, terwijl dat natuurlijk veel handiger zou zijn voor iedereen die niet toevallig in Brussel of Antwerpen woont.

Geef commentaar
comments by Disqus