Autosalon van Parijs 2010 Chevrolet

Chevrolet
Bekijk 5 foto's
Door: BV 26-08-2010

In oktober al gaat de Orlando in productie. Dat is de monovolume van de constructeur, gebaseerd op de gelijknamige concept car die in 2008 op het Salon van Parijs te bewonderen viel. Aan boord is er ruimte voor 7 inzittenden, verdeeld over drie zetelrijen. Er komen drie afwerkingsniveau's, maar ESP, zes airbags en airco zijn steeds standaard. Het ondersteld wordt geleend van de recent geïntroduceerde Cruze sedan. Onder de motorkap komt een 1.8l benzine met 141pk en twee versies van dezelfde tweeliter dieselmotor; met 131 en 163pk.

De in 2006 gelanceerde SUV met plaats voor 5 of 7 inzittenden wordt opgefrist. De Captiva krijgt een compleet vernieuwd front, een grondig opgewaardeerd interieur met een ijsblauwe in plaats van groene sfeerverlichting en een grondige technische update. Het onderstel is opnieuw afgesteld en de motoren krijgen allen meer vermogen. Een nieuwe 2.4 benzine levert 171pk, een 3.0l V6 is goed voor 258pk en de diesels zijn nu 2,2l groot en 163 of 184pk sterk. Er is keuze uit een automatische of handbediende bak en beiden hebben nu zes versnellingen.

Chevy toont eveneens een vijfdeursversie van de Cruze. Officieel is dat nog een showmodel, maar grote aanpassingen zal de productieversie die midden volgend jaar in de catalogus komt, niet meer krijgen. Het model krijgt een trendy bolle daklijn en korte overhangen. Aan boord is plaats voor minimaal 400l bagage en onder de kap komt alvast een voor de Europese markt belangrijke tweeliter common-rail dieselmotor.

Geef commentaar
comments by Disqus