Autosalon van Brussel 2013 Volkswagen

Volkswagen
Bekijk 22 foto's
Door: BV 02-01-2013

VW heeft niet één, maar twee stands. De personenwagens zijn te vinden op een oppervlakte van 1.137m² in paleis 9, terwijl de gezinswagens, terrein- en bedrijfswagens terug te vinden zijn op 2.370m² van de patio. Daar vind je ook de elektrische en aardgasaangedreven voertuigen van het merk.

De stopcontact-Golf die VW voorstelt en uit te proberen valt op de elektrische testpiste, is er één van de zesde generatie. De erg belangrijke zevende generatie beleeft er tegelijk z'n Belgische debuut in de drie- en vijfdeursuitvoering. Daarvan staat een elektrische variant op de planning voor 2014.

De tweede Belgische primeur bij VW is de Jetta Hybrid. Het is na de Touareg het tweede product uit de catalogus van het bedrijf dat een elektromotor koppelt aan een thermische krachtcentrale.

Van de vorig jaar voor het eerst voorgestelde Beetle staat nu de gescalpeerde versie op de Brusselse beursvloer. Onnodig te zeggen dat die deel uitmaken van een lange traditie.

Bij de bedrijfswagens wordt in elk geval ruimte gecreëerd voor een hele schare speciale Caddy's. Natuurlijk is er de avontuurlijk aangeklede CrossCaddy en een speciale reeks Edition30. De Caddy Tramper is dan weer die voor de actieve kampeerder. Die biedt zelfs ruimte om te overnachten. Grote broer California (op basis van de Transporter) is er natuurlijk ook. De Transporter kan ook ruig doen. De Rockton heeft extra bescherming, een verhoogde rijhoogte en vierwielaandrijving en is afgeleid van het snelle assistentievoertuig dat ook dienstdoet in de Dakar-rally.

Geef commentaar
comments by Disqus