Autosalon van Brussel 2013 Jaguar

Jaguar
Bekijk 28 foto's
Door: BV 07-01-2013

Twee heuse blikvangers bij Jaguar, dat ook in de gewone paleizen terug te vinden is en zich niet uitsluitend beperkt tot een deelname het laatste weekend aan Dream Cars for Wishes.

Dromen mag er met de aanstormende nieuwe F-Type. Een tweezitter die direct bij de introductie de keuze biedt uit drie motoren. Een 3.0 V6 compressor met 340pk is de instapper en heeft al niet meer dan 5,3 tellen nodig voor de sprint naar 100km/u. De topper is een 5.0l V8 die aan 495pk voldoende heeft om diezelfde oefening af te haspelen in 4,3 tellen. Ertussen zit nog een zescilinder met 380pk. Best pittig voor een cabrio. Als we Jaguar mogen geloven, wordt vooral de bestuurder in de F-Type verwend. Alle wijzertjes zijn naar hem gedraaid en natuurlijk hoort het rijgedrag te zijn om duimen en vingers van af te likken.

De nieuwe XF Sportbrake moet dan weer mensen aanspreken die graag af en toe eens een ijskast vervoeren. Die past immers probleemloos in de koffer van de nieuwe functionele uitvoering van Jaguars actuele instapmodel. In de prijslijst staan uitsluitend dieselmotoren. Er zijn er twee: een 2,2l viercilinder-in-lijn en een drieliter V6. Ze bestaan telkens in twee versies waardoor je kan kiezen uit varianten die 163, 200, 240 en 275pk sterk zijn. Een achttrapsautomaat en luchtophanging op de achteras zijn standaard. Het laadvolume loopt op tot 1.675l.

Geef commentaar
comments by Disqus