Autosalon van Brussel 2014 Hyundai

Hyundai
Bekijk 8 foto's
Door: BV 18-12-2013

De Koreaanse autoconstructeur is hoofdsponsor voor het WK Voetbal 2014. En dat betekent dat we je nog voor we over wagens beginnen in de richting kunnen sturen van (of waarschuwen voor-, al naargelang je voorkeur) de talrijke animaties die de Belgische invoerder daarrond voorziet op z'n stand. En het is niet de enige verstrooiing die het bedrijf voorziet. Je kan er ook twee M&M's karakters aanklampen als je je suikerspiegel terug op niveau wil krijgen.

Amper één dag na de publieksopening van het Autosalon treedt Hyundai met de i20 WRC - te zien op de stand - op 17 januari aan de start van de Rally van Monte Carlo. Met aan het stuur de Belg Thierry Neuville. Op 23 januari wordt hij op de stand verwacht voor een handtekensessie. Rallyfans stippen dat alvast even aan in hun agenda. Hyundai creëerde voor de gelegenheid ook een speciale i20 Rally, verkrijgbaar in wit of zwart, voorzien van extra sportieve uitmonstering en te bouwen op hooguit 50 exemplaren.

De modellenwaaier van het merk is inmiddels erg breed. De invoerder stelde voor 2014 een speciaal actiepakket samen onder de naam ‘Move' dat "uitzonderlijk gunstige verhouding prijs-uitrusting" verhouding kent. Het is er van de i20, ix20, i30, i40 en ix35.

De i10 is de grootste nieuwigheid bij Hyundai in Brussel. Met de supermini wil de invoerder een stevige hap uit het A-segment. En er worden nogal wat registers opengetrokken. Met onder meer een verwarmd stuurwiel en dito zetels en cruise control kan het kleintje uitpakken met uitrusting die nieuw is voor het segment, naast de gebruikelijke poging om te verleiding met vormgeving en materiaalkeuze. De ratio werd evenmin uit het oog verloren. De i10 biedt plaats aan vijf personen, heeft vijf deuren en lust 252l bagage. Zuinig is hij ook. De BlueDrive-versie, gebaseerd o pde 1.0l driecilinder benzinemotor met 66pk die als instapper geldt, blaast slechts 98gr/CO2/km de atmosfeer in.

Geef commentaar
comments by Disqus